Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pirštais nebaksnojęs J.Valančiūnas: „Tai visų mūsų kaltė. Nepriimtina. Gėda“

Viltingai NBA atkrintamąsias pradėjusi „New Orleans Pelicans“ ekipa – pirmąsias rungtynes prieš „Oklahoma City Thunder“ pralaimėjusi tik dviem taškais 92:94 – antrosiose buvo tiesiog nušluota nuo parketo.

Jonas Valančiūnas buvo rezultatyviausias be traumuoto lyderio Ziono Williamsono žaisti priverstoje „Pelikanų“ komandoje, tačiau Vakarų konferenciją reguliariajame sezone laimėjusi „Thunder“ tiesiog dominavo.

Oklahomos klubas laimėjo net 32 taškų skirtumu – 124:92.

„Jie startavo labai agresyviai. Mes galbūt nesitikėjome, kad jie bus tokie fiziški. Tai visų mūsų kaltė. Nepriimtina. Gėda“, – spaudos konferencijoje ne sykį giliai atsiduso vidurio puolėjas iš Lietuvos.

Pats J.Valančiūnas pelnė 19 taškų (8/14 dvit., 3/3 baud.) ir sugriebė 7 kamuolius per 23 minutes. Puikiai startavęs JV surinko pirmus 11 „Pelicans“ taškų, o svečiai tuomet netgi pirmavo (11:7).

Vis dėlto „Thunder“ greitai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir jau po pirmojo kėlinio turėjo dviženklį pranašumą.

„Užknisa pralaimėti. Dar labiau – užknisa pralaimėti taip, kaip pralaimėjome šį vakarą. Nė vienas iš mūsų nežaidė gerai. Nereikia badytis pirštais – visi turime žaisti geriau.

Turime rūpintis kamuoliu. Taip pat – neprasižengti puolime. Privalome branginti kamuolį. Deja, šįkart to nepadarėme“, – tęsė lietuvis.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

„Varžovai gerai pataikė. Įmetė ir keletą sunkių metimų. Lengvų. Kaip ir sakiau, mes neatsakėme jiems tokiu pačiu fiziškumu gynyboje. Turime peržiūrėti vaizdo įrašą, padaryti pokyčius ir žaisti geriau šeštadienį. Paprasta. Kito kelio nėra“, – pažymėjo vidurio puolėjas.

Serijoje iki 4 pergalių „Pelicans“ dabar atsilieka 0:2, bet artimiausias dvejas rungtynes dabar žais jau Naujajame Orleane.

„Svarbiausia dabar – gynyba. Taip pat ir puolimas. Turime padaryti keletą pakeitimų. Pažiūrėti vaizdo įrašą ir įvertinti, kur galime sužaisti geriau gynyboje, puolime, kalbant apie išsidėstymą, laiką. Turime sukti ir sukti tą vaizdo įrašą tol, kol pamatysime, kur galime būti geresni.

Turime būti labai, labai fiziški. Ir gynyboje, ir puolime. Žinoti, ką kiekvienas turime padaryti. Dabar tarsi spėliojame. Antroje pusėje BI (Brandonas Ingramas, – aut. past.) kiek įsibėgėjo, pagavo ritmą, įmetė keletą lengvesnių metimų, keletą sunkių. Mes taip ir žaidžiame. Jis išjudina mūsų puolimą. Tačiau neturime kalbėti apie tuos, kurie pataiko ar nepataiko, turime kalbėti apie visą komandą.

Juk galiausiai laimės kažkuri komanda. Turime būti vieningi ir galiausiai laimėti“, – pabrėžė JV.

Pasak naujausių pranešimų, „Pelicans“ dar šiame sezone galėtų sulaukti ir savo lyderio Z.Williamsono sugrįžimo. Amerikietis yra susižeidęs galinį šlaunies raumenį, bet į aikštę galėtų žengti tik antrajame atkrintamųjų etape, jei „Pelicans“ pavyktų patekti į Vakarų konferencijos pusfinalį.

VIDEO: Game Recap: Thunder 124, Pelicans 92

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius