Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 25 /10:34

Paaiškėjo G.Kirkilo staigios mirties priežastis

Trečiadienį palaidotas buvęs premjeras, Seimo narys Gediminas Kirkilas balandžio 20-osios, šeštadienio rytą namuose staiga mirė nuo insulto. Tai paaiškėjo atlikus skrodimą, pranešė lrytas.lt, remdamasis šaltinis velionio aplinkoje. Apie šią mirties priežastį pranešė ir 15min šaltiniai.

72-ejų metų G.Kirkilo kūnas be smurto žymių rastas namuose ankstų balandžio 20-osios rytą. Politikas sveikata nesiskundė, gyveno aktyvų gyvenimo būdą. G.Kirkilas, nors ir rūkė 40 metų, aktyviai sportavo. Dar prieš dvi dienas iki mirties jis žaidė tenisą, buvo suplanavęs žaisti ir sekmadienį.

Penktadienį jis dalyvavo konferencijoje Seime. Su juo bendravę politikai taip pat nepastebėjo, kad ekspremjeras negaluotų.

VIDEO: In memoriam: mirė buvęs Lietuvos premjeras Gediminas Kirkilas

G.Kirkilas 2006-2008 metais buvo Lietuvos premjeras, ėjo krašto apsaugos ministro pareigas, daug metų dirbo Seime kaip socialdemokratų atstovas. Pastaraisiais metais G.Kirkilas jau buvo pasitraukęs iš didžiosios politikos.

Kas yra insultas?

Insultas yra ūminis galvos smegenų kraujotakos sutrikimas, kurio metu žūva galvos smegenų ląstelės.

Nustatyta, kad insultą per savo gyvenimą patirs kas šeštas žmogus. Pasaulyje kas 2 sekundes kas nors patiria insultą ir kas 6 sekundes kas nors nuo jo miršta

Skiriami du pagrindiniai galvos smegenų kraujotakos sutrikimų tipai:

1. išeminiai, kai galvos smegenis maitinanti kraujagyslė užsikemša;

2. hemoraginiai, kai plyšta galvos smegenis maitinanti kraujagyslė ar jos išsiplėtimas – aneurizma, ir kraujas išsilieja į smegenis arba aplink juos.

80-90 proc. atvejų būna išeminiai galvos smegenų kraujotakos sutrikimai. Jeigu kraujagyslė būna užsikimšusi ilgesnį laiką, smegenys negauna kraujo, deguonies, ir dalis smegenų ląstelių (neuronų) sutrikusios kraujotakos baseine žūsta – įvyksta insultas. Jeigu kraujotaka greitai, per kelias minutes, savaime atsinaujina, sakoma, kad įvyko praeinantysis smegenų išemijos priepuolis.

VIDEO: Antakalnio kapinėse atgulė Gediminas Kirkilas: išlydėjo bendražygiai, šeima ir bičiuliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius