Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Renaldas Šeinauskas: „Laisvų savaitgalių kalendoriuje šiame sezone praktiškai neturėsime“

Panašu, kad 2024-ųjų metų sezonas Renaldui ir Katažinai Šeinauskams bus kaip niekada įtemptas. Jų kalendoriuje – dalyvavimas visose trijose Lietuvos automobilių ralio lygose, kaskadinių triukų ir rekordų gerinimo programos įvairiose šventėse ir renginiuose, aktyvi socialinė veikla švietimo ir ugdymo įstaigose. Maža to, ekipažas į automobilių sportą įtraukė ir savo devynerių metų sūnų Bernardą, kuris jau žengia pirmuosius žingsnius šonaslydžio disciplinoje, rašoma pranešime.
Renaldas Šeinauskas
Renaldas Šeinauskas / Komandos nuotr.
Temos: 1 Ralis

Renaldo ir Katažinos Šeinauskų ekipažas šiemet laiko poilsiui praktiškai neturės. Jau dabar dueto kalendoriaus savaitgaliai užpildyti kone maksimaliai, kadangi šiais metais ekipažas nusprendė vykdyti maksimalią ralio programą.

Kartu ekipaže arba atskiruose automobiliuose Renaldą ir Katažiną Šeinauskus bus galima išvysti visose trijose lietuviško ralio lygose – Lietuvos automobilių ralio, ralio sprinto ir Mini ralio čempionatų etapuose.

Jau artėjantį savaitgalį, gegužės 3-4 dienomis Renaldas ir Katažina Šeinauskai startuos Visagine, antrame Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato etape.

„Šiais metais užmojai tikrai nemaži. Kartu su žmona važiuosime Lietuvos automobilių ralio čempionate, A lygoje. Startuosime tuo pačiu 1,8 turbo BMW. Be to, dalyvausime ir B lygos etapuose, kadangi jau žiemą važiavome žieminį šios lygos ralį Zarasuose. Aišku, B lyga mums bus tarsi treniruotė, bet kuo daugiau kilometrų – tuo geriau.

Komandos nuotr./Renaldas Šeinauskas
Komandos nuotr./Renaldas Šeinauskas

C lygoje, Mini ralio čempionate Katažina važiuos kaip šturmanė ir stenogramą skaitys mūsų „RR Team“ komandos mechanikui Ignui Lukoševičiui, kuris nusprendė savo jėgas išmėginti ralio trasose ir startuos C lygos etapuose. Jis – mūsų auksinis mechanikas, kuris nusprendė išpildyti savo svajonę. Aš pats C lygoje važiuosiu nuliniu ekipažu. Taigi, šiemet dalyvausime visose trijose ralio lygose. Manau, kad tai gana ambicingas planas“, – sakė Renaldas Šeinauskas.

Tačiau vien automobilių sportu komanda neapsiribos. Renaldas Šeinauskas jau yra gavęs keletą kvietimų į įvairias šventes ir renginius, kur publiką bandys sužavėti su BMW atliekamais kaskadiniais triukais ar rekordų siekimais.

„Mus kviečia miestų šventės, aviacijos šventė, esame gavę kvietimą ir į „drifto“ renginius. Taip pat nemažai laiko skirsime ir įvairių „Gymkhana“ klipų filmavimui miestuose. Taigi, šiais metais veiksmo gerokai daugiau ir tikimės kažkaip tilpti į tą kalendorių, nes kol kas renginių daugiau nei laisvų savaitgalių. Gerai, kad paatostogavome dar prieš sezoną, nes per sezoną to padaryti tiesiog neįmanoma“, – sakė Renaldas Šeinauskas.

Komandos nuotr./Renaldas Šeinauskas
Komandos nuotr./Renaldas Šeinauskas

Šiais metais į savo sportinę programą Renaldas ir Katažina Šeinauskai įtraukė ir savo devynerių metų sūnų Bernardą. Šis susidomėjo šonaslydžiu, gavo vairuotojo licenciją ir jau išmėgino savo jėgas šios disciplinos varžybose.

Beje, Šeinauskai į automobilių sportą pastūmėjo ne tik savo atžalą. Jų planuose – vizitai į įvairias švietimo ir ugdymo įstaigas bei susitikimai su jaunimu, jiems pasakojant apie automobilių sportą, jo vidinę virtuvę bei iššūkius.

Komandos nuotr./Renaldas Šeinauskas su žmona Katažina ir sūnumi Bernardu
Komandos nuotr./Renaldas Šeinauskas su žmona Katažina ir sūnumi Bernardu

„Dažnai girdime, kad dabar jaunimui niekas neįdomu, visi gyvena socialiniuose tinkluose, sunku juos kažkuo sudominti. Bet ar susimąstote, ką patys davėte jaunimui apart planšetės ir telefono?

Būtent dėl šios priežasties mes norime papasakoti ir parodyti jaunimui, koks įdomus ir įtraukiantis užsiėmimas gali būti automobilių sportas. Norime motyvuoti jaunimą, parodyti tokį gyvenimo būdą, papasakoti apie automobilių sporto realybę, apie nematomus procesus, kurie vyksta ruošiantis varžyboms. Norime jaunimą įkvėpti ir jei nors vienas jaunuolis sieks savo svajonių, mums tai bus didelis laimėjimas“, – sakė Katažina Šeinauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius