Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šį savaitgalį dulkes kels „Rally Visaginas 2024“

Jau trečius metus iš eilės Lietuvos vasaros ralio sezoną atidarys „Rally Visaginas 2024“, kuris Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Suomijos bei Ukrainos sportininkus sukvies į legenda tapusius greičio ruožus. Gegužės 4 dieną vyksiančios varžybos dalyviams pasiūlys 5 unikalius išbandymus, tarp kurių vienas drieksis Visagino miesto gatvėmis ir suteiks miestelėnams bei sportininkams nepakartojamas emocijas.
„Rally Visaginas“ akimirkos
„Rally Visaginas“ akimirkos / Viliaus Šaltenio nuotr.
Temos: 2 Autosportas Ralis

„Rally Visaginas 2024“ šiemet žengė žingsnį į priekį ir be šiltojo sezono atidarymo dar ir taps antruoju Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato (LARSČ) etapu.

Dėl kiekvienos sekundės bei taškų Visagino apylinkių greičio ruožais kovos daugiau nei trisdešimt LARSČ ekipažų. Prie jų prisijungs dar didesnis kiekis svečių iš pagrindinio, LARČ čempionato, bei atvažiuos lenktynininkai iš aplinkinių valstybių, kurie vairuos tiek Lietuvoje sukonstruotą, tiek tarptautinę techniką.

Žymiausios pavardės dalyvių sąraše – Estijos bei Suomijos čempionai Egon Kaur ir Teemu Asunmaa. Tiek vienas, tiek kitas Visagine vairuos Lietuvoje „MV Sport“ komandos sukurtus Hyundai i20 VRT automobilius.

Jiems konkurenciją sudarys vienas greičiausių lietuvių – Giedrius Notkus su Škoda Fabia R5 bei į analogišką automobilį šįmet persėdęs Nedas Radišauskas. Tarp dviem ratais varomų automobilių pirmais smuikais turėtų griežti prie ištakų grįžęs Martynas Samsonas, čempionišką Škoda Fabia N5 iškeitęs į itin įdomų BMW E46K20 automobilį, kurį į priekį varo Honda variklis. Viso ralyje laukiama virš 80 sportininkų ekipažų.

Dalyviai Gegužės 4 dieną turės įveikti 242 km ilgio trasą, iš kurių – 56 km greičio ruožais. Iš viso – 5 greičio ruožai, kuriuos sportininkai įveiks po du kartus. Keliai nusidriekę per Visagino, Zarasų ir Ignalinos rajonus stebina savo konfigūracija, o vienas unikaliausių išbandymų, jau tradicija tapęs legendinis greičio ruožas Visagino miesto centre, lengvai pasiekiamas visiems žiūrovams. Žemėlapius ir įdomiausias vietas žiūrėjimui galima rasti „Rally Visaginas“ ir „Rally Freaks“ feisbuko paskyrose.

„Rally Visaginas 2024“ – ypatingai patogios vienos dienos formato varžybos. Dalyviai trasas susirašys šeštadienio rytą, o nuo pietų sės į savo kovinius automobilius ir demonstruos greitį trasoje. Ralio startas Visagino centre – 11 valandą, o pirmojo greičio ruožo startas – 11:25. Greičio ruožo Visagino centre startas – 19:40. Po finišo, 22.00 – iškilmingi apdovanojimai bei šventinis fejerverkas.

Ralis mokamas – kaina 10 Eur. žmogui. Vaikams iki 12 metų – renginys nemokamas. Bilietais bus prekiaujama prie įvažiavimų į greičio ruožus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius