Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dar vieno oponento pasitraukimo sulaukęs kanadietis pateko į pirmą „Masters“ finalą

Madride vykstančiose „Masters“ serijos teniso pirmenybėse „Mutua Madrid Open“ traumą patyrė dar vienas tenisininkas, vietą finale užleidęs kanadiečiui Felixui Auger-Aliassime'ui (ATP-35).
Jiri Lehečka ir Felixas Auger-Aliassime'as
Jiri Lehečka ir Felixas Auger-Aliassime'as / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Antrasis pusfinalio mūšis Madride truko vos šešis geimus – rezultatui esant 3:3 čekas Jiri Lehečka (ATP-31) dėl nugaros traumos negalėjo tęsti susitikimo prieš Felixą Auger-Aliassime'ą (ATP-35), pastarajam užleisdamas vietą į pirmąjį karjeros „Masters“ finalą.

Stiprius apatinės nugaros dalies skausmus Čekijos teniso talentas pajuto šeštajame geime. Netrukus 22-ejų tenisininkas patraukė į medicininę pertraukėlę už aikštelės ribų, tačiau medicininis personalas šioje situacijoje buvo bejėgis – J.Lehečka negalėjo tęsti susitikimo.

Sunku patikėti, bet tai jau trečiasis atvejis Madride, kuomet traumą patiria F.Auger-Aliassime'o varžovas. Trečiojo etapo dvikovoje antrajame sete pasitraukė kitas čekas Jakubas Menšikas (ATP-74), į ketvirtfinalio mūšį nestojo Jannikas Sinneris (ATP-2), o dabar dvikovos baigti negalėjo ir J.Lehečka, kuris būtent dėl nugaros skausmų praleido turnyrus Monte Karle ir Barselonoje.

„Tai beprotybė. Nesu tikras, ar kada nors dar taip yra nutikę tenisininkui vieno turnyro metu. Negalėjau patikėti tuo, kuomet mano varžovui taip staigiai surakino nugarą. Labai dėl to apgailestauju. Praeityje ir pats susidūriau su traumomis ir žinau tą jausmą. Negaliu daryti nieko kito, kaip tik bandyti pasiruošti sekmadienio finalui“, – dėstė kanadietis.

Didžiajame turnyro finale sekmadienį 23-ejų tenisininko lauks Andrejaus Rubliovo (ATP-8) iššūkis. Pastarasis kitame pusfinalyje užtikrintai 6:4, 6:3 įveikė amerikietį Taylorą Fritzą (ATP-13).

Tarpusavio akistatose okupantų šalies atstovas prieš Felixą pirmauja rezultatu 4:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius