Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paskutinį mačą Lietuvos rinktinėje sužaidęs puolėjas liūdnas: „Tikslo neįvykdėme“

Tadas Kumeliauskas nuo 2009 metų atstovavo Lietuvos ledo ritulio rinktinei, o penktadienio vakarą sužaidė paskutinį mačą joje.

Kai Lietuvos ledo ritulio rinktinės kapitonas Nerijus Ališauskas aikštės viduryje paėmė į rankas už antrą vietą IB čempionate komandai skirtą prizą, jam nekilo klausimų, kam pirmam perduoti trofėjų.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionatas. Lietuva - Ukraina
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionatas. Lietuva - Ukraina

Tai Tadas Kumeliauskas, sulig paskutiniu maču turnyre Vilniuje, baigęs karjerą rinktinėje, kilstelėjo taurę, tik tuo metu ji pernelyg nedžiugino.

„Tikslas buvo nugalėti, bet tikslo neįvykdėme. Nuotaikos nelabai geros. Norėjosi baigti čempionatą gera nata. Nepavyko. Gaila“, – sakė T.Kumeliauskas.

Lietuvos ledo ritulininkai kovėsi įnirtingai, bet 1:4 pralaimėjo Ukrainos rinktinei lemiamas rungtynes IB diviziono paskutiniame ture, kai susitiko dvi iki tol pergales raškiusios komandos.

Lietuviai atliko 18 smūgių į vartus, ukrainiečiai 25, bet rungtynės nuo pat pradžių pakrypo ne šeimininkų naudai, nepaisant puspilnių tribūnų palaikymo.

„Šiai dienai jie stipresni, bet galėjome su jais žaisti, turėjome progų, – sakė T.Kumeliauskas. – Nesakyčiau, kad jie dominavo. Tiesiog rungtynių pradžioje prisirinkome baudos minučių, jie realizavo, o mums tapo sunku.

Šansų buvo, rūbinėje kalbėjome, kad reiktų vieno greito įvarčio, kad sugrįžtume į rungtynes. Tiesiog nepavyko jo pelnyti. Pabaigoje nuėmėme vartininką, vieną įvartį įmušėme, bet laiko jau buvo likę mažai, turėjome toliau rizikuoti, o tada gavome dar vieną įvartį.“

Iš Elektrėnų kilęs puolėjas Lietuvos rinktinę papildė vos tik pradėjęs savo karjerą ir joje debiutavo dar nesulaukęs pilnametystės.

Net 15 metų rinktinei atstovavęs T.Kumeliauskas buvo tarp tų, kurie nukalė Lietuvos rinktinei aukso medalius 2018 metų turnyre Kaune bei kelią į IA divizioną, o ten prisidėjo prie lietuvių laimėtos bronzos 2022 metais – aukščiausio visų laikų rezultato per Lietuvos ledo ritulio istoriją.

Tadas Kumeliauskas
Tadas Kumeliauskas

„Kai laimėjome bronzą aukštesniame divizione ir, be abejo, kai laimėjome auksą Kaune“, – paprašytas išskirti savo ryškiausius prisiminimus rinktinėje, pažymėjo puolėjas.

Jis pats per klubinę karjerą buvo pakilęs į aukštą lygį, trejus metus štampavęs įvarčius Suomijos aukščiausioje lygoje.

hockey.lt nuotr./Tadas Kumeliauskas (TPS Kalpa)
hockey.lt nuotr./Tadas Kumeliauskas (TPS Kalpa)

Savo ilgame kelyje JAV, Latvijos, Rusijos, Kazachstano, Vokietijos klubams atstovavęs puolėjas pastaraisiais metais žaidė Lietuvoje – iš pradžių Vilniaus „7bet Hockey Punks“, o pastarąjį sezoną tapo šalies čempionu su savo gimtąja ekipa Elektrėnų „Airwell Energija“.

Pastaraisiais metais jo pagrindinė uždarbio sritis jau nebebuvo ledo ritulys, tad būdamas 33-ejų nusprendė baigti karjerą nacionalinėje komandoje – apie tai buvo viešai paskelbta turnyrui Vilniuje įpusėjus.

„Kurį laiką profesionaliai nebežaidžiu ledo ritulio, tenka derinti darbą su ledo rituliu. Paskutinį mėnesį namie jau nebūdavau, tekdavo pradėti dieną nuo šešių ryto. Nuo tada iki 22 val. būdavau kažkur. Nemačiau šeimos, vaikų“, – pasakojo T.Kumeliauskas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Hockey Punks“ čempioniškasis vakarėlis. Tadas Kumeliauskas (kairėje)
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Hockey Punks“ čempioniškasis vakarėlis. Tadas Kumeliauskas (kairėje)

Savo įvarčiu mače su Ispanija jis padėjo lietuviams startuoti pirmenybėse Vilniuje praėjusį savaitgalį. Komandos draugai jaučia, kad puolėjas dar turi parako.

„Bandysime dar jį prikalbėti, kad sugrįžtų, nes toks žaidėjas kaip Tadas Kumeliauskas mums labai svarbus, – sakė geriausiu Lietuvos komandos žaidėju turnyre pripažintas Paulius Gintautas. – Gal praeis vasara, vėl užsidegs akys ledo rituliui.“

VIDEO: Geriausias Lietuvos rinktinės žaidėjo prizas nepradžiugino Pauliaus Gintauto: „Geriau būtų aukso medalis“

Pats T.Kumeliauskas mano, kad kitais metais Lietuvos rinktinė bus pajėgi ir be jo kovoti dėl sugrįžimo į IA divizioną.

„Matote, antra vieta, vadinasi, esame ant ribos, – sakė jis. – Šiemet nepasisekė, gal kitąmet grįšime.“

VIDEO: Tadas Kumeliauskas liko nusivylęs paskutiniu savo maču Lietuvos ledo ritulio rinktinėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius