Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Miegate ant dešiniojo šono? Turime jums svarbių žinių

Kiekvienas iš mūsų turi pusę, ant kurios miegoti yra patogiausia. Taip, miegodami mes dažniausiai vartomės, bet įprastai yra viena pusė, ant kurios nuolat atsigulame ir jaučiamės geriausiai.
Sutuoktiniai
Sutuoktiniai / Shutterstock nuotr.

Jei miegojimas ant dešiniojo šono yra jūsų mėgstamiausias variantas, galbūt turėtumėte pergalvoti šią padėtį, nes kaip „TikTok“ socialiniame tinkle paaiškino augalinės mitybos ekspertas Ali Ramadanas (taip pat žinomas kaip @holisticali), miegojimas ant kairiosios kūno pusės turi keletą privalumų, rašoma „Huffington Post“.

Pasak „Heathline“, manoma, kad miegojimas ant kairiojo šono yra naudingas bendrai sveikatos būklei.

A.Ramadanas aiškina, kad kai miegame ant kairiojo šono, skrandis ir jo sultys lieka žemiau už stemplę, o tai gali padėti sumažinti rėmens ir virškinimo sutrikimus. Taip pat sumažinamas spaudimas nugarai ir tai yra pats geriausias būdas miegoti nėščiosioms“, – sako A.Ramadanas.

Miegojimas ant šios pusės nėštumo metu gali padėti kepenų veiklai bei kraujotakai, sumažindamas spaudimą.

Taigi, geriau miegoti ant kairiojo šono, ypač žmonėms, kurie knarkia, kenčia nuo refliukso, turi aukštą kraujospūdį ar virškinimo problemų.

Bet taip pat ir miegojimas ant dešiniojo šono turi tam tikrų privalumų, ypač žmonėms, sergantiems širdies ligomis, kuriems tokia poza gali būti patogesnė.

Tačiau, vienas miego ekspertas ragina apgalvoti apie galimybę miegoti ant nugaros, kuri leis ne tik sumažinti nugaros skausmo riziką, bet ir gerai pailsėti.

Miego ekspertė Kiera Pritchard iš Eachnight.com teigia, kad tik 10 proc. žmonių miega tinkamoje padėtyje. Palyginti trys ketvirtadaliai (74 proc.) iš mūsų miega ant šono, o 16 proc. žmonių miega ant pilvo.

„Labiausiai rekomenduojama miegoti ant nugaros, nes nugaros slanksteliai gali natūraliai išsilyginti neutralioje padėtyje, be jokių išlinkimų. Miegojimas ant nugaros bus naudingesnis stuburui, o jei miegosite ant dešiniojo šono – širdies veiklai. Labiausiai derėtų vengti miegojimo ant pilvo, nes būtent ši padėtis labiausiai apkrauna stuburą“, – sako K.Prichard.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius