Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Trečią vasarą į „Upės terasą“ kvies miesto festivalis „Summer stories“

„Sukurkite savo vasaros istoriją“, – ragina vilniečius ir miesto svečius visą vasarą Vilniuje vyksiančio festivalio „Summer stories“ organizatoriai „Geros muzikos ekspertai“. Jau trečią vasarą „Upės terasoje“ ant sostinės prekybos centro CUP (šiemet skaičiuojančio 50 metų sukaktį nuo įkūrimo) stogo apsigyvens muzika, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Miesto festivalis „Summer stories“
Miesto festivalis „Summer stories“ / Organizatorių nuotr.

12 pasimatymų su žinomais atlikėjais žada įsimintinus įspūdžius, naujus atradimus ir kokybišką laiką praleistą ypatingoje erdvėje su vaizdu į senąjį ir naująjį Vilnių.

Birželio 1 d. 16 val. festivalis prasidės nemokamu koncertu, skirtu šeimoms. Dainuojantys aktoriai Aidas Giniotis ir Andrius Kaniava kartu ir atskirai, žaismingai ir nostalgiškai atliks dainas iš vaikiškų spektaklių. O žodžio kišenėje neieškantis aktorius – vaikų draugas Vytautas Rašimas kurs smagią nuotaiką.

Birželio 6 d. savo vasaros istoriją papasakos pozityvumo ir džiaugsmo bangas skleidžianti grupė „Baltasis kiras“. Jos ilgametis lyderis Tautvydas Paulius Augustinas Augustinas, turintis tokį pat trečiąjį vardą kaip ir pavardę, yra itin charizmatiškas ir pasižymi specifiniu balso tembru bei žodžių tarme, sukuriančia grupės skambesį.

Birželio 13 d. scenos legenda, talentingas kūrėjas, daugybės hitų, kuriuos dainuoja visa Lietuva, autorius, unikalaus balso savininkas Ovidijus Vyšniauskas surengs išskirtinį akustinį pasirodymą kartu su gyvo garso grupe. Jie meistriškai aprengs žinomas ir kiek primirštas dainas nauju muzikiniu rūbu. O pats autorius savo įtaigiu ir emocionaliu atlikimu uždegs šviesą gerbėjų širdyse.

Organizatorių nuotr./Miesto festivalis „Summer stories“
Organizatorių nuotr./Miesto festivalis „Summer stories“

Birželio 20 d. viena garsiausių Lietuvos grupių „Biplan“ sugros ypatingą koncertą, kuriame skambės svarbiausios grupės dainos iš visos karjeros ir patys naujausi kūriniai. Ši grupė yra žinoma dėl savo energingų ir jaudinančių gyvų pasirodymų, kuriuose subtiliai derinamas roko ir pop stilius. Biplan koncertai sukuria ypatingą atmosferą, kurioje kiekvienas gali šokti, dainuoti ir užmiršti kasdieninius rūpesčius.

Birželio 27 d. Rūta Ščiogolevaitė ryžtasi prakalbinti publiką su legendinės, muzikos pasaulyje ryškų pėdsaką palikusios pop dievaitės Whitney Houston dainomis. Ši atlikėja, pasak pačios Rūtos, buvo jos pirmoji ir visų laikų geriausia mokytoja, turėjusi angelišką balsą, liūto dvasią ir dievišką esybę. Drauge su savo ištikimais scenos bendražygiais – Pauliaus Zdanavičiaus vadovaujamu trio – Rūta surengs energingą pasirodymą.

Liepos 4 d. geriausių dainų koncertą surengs atlikėjas, smuikininkas, kompozitorius, aranžuotojas, muzikos prodiuseris, garso režisūros dėstytojas ir savo srities profesionalas – Linas Adomaitis. Šiame koncerte klausytojai bus maloniai nustebinti, kaip jautriai ir preciziškai, akomponuojant ritmo grupei, Linas atliks ryškiausius visų laikų savo muzikinius perlus.

Liepos 11 d. išskirtinį pasirodymą surengs dainininkė Erica Jennings ir pianistas Petras Geniušas. Abu kūrėjai lengvai ryžtasi nerti į nepažįstamas muzikos erdves, todėl ir šįkart klausytojai patirs staigmenų, kurios leis ir pasvajoti, ir sugraudins, ir įžiebs meilės. Šioje programoje keliaujama per klasiką, Petras Geniušas atlieka Liszto kūrinius ir Gershwino „Rhapsody in Blue“, taip pat skamba autorinės Ericos Jennings dainos, tokios kaip „Leading me Home“ ir „Lovely Day“. Kūrėjai pakvies ir į džiazo pasaulį, atlikdami Amy Winehouse ir Adele dainas, pasiners į airių tradicinę muziką, kūrinius galų kalba.

Liepos 18 d. Evelina Sašenko su grupe pristatys programą „All that cabaret“. Atkeliavęs iki šių dienų šis spalvingas žanras vis dar jaudina klausytoją. Juk daugelis yra matęs legendinius filmus „Kabaretas“, „Mulen Ružas“, „Čikaga“ ir kartu su dainininkais niūniavo melodijas, žavėjosi šokiais bei kostiumais. Įkvėpta šių šedevrų E. Sašenko ryžosi kabaretinių hitų interpretacijai. Kartu su Pauliaus Zdanavičiaus kvartetu į programą įtraukė žymiausias kabaretų ir miuziklų arijas.

Liepos 25 d. į festivalį „Summer stories“ sugrįžta svaiginančio balso savininkas ir vienas talentingiausių šalies atlikėjų, nuolat stebinantis žiūrovus televizijos, muzikos ir teatro scenose – Martynas Kavaliauskas. Pastaraisiais metais Martynas nustebino ne viena puikiai klausytojų priimta nauja autorine daina, kurios būtinai skambės ir vasaros koncerte. Atlikėjo pasirodymai jau nebeįsivaizduojami be pučiamųjų instrumentų sąstato, tad ir šįkart Martynas scenoje pasirodys ne tik su gyvo garso grupe, tačiau koncerto muzikinę visumą užlies ir trimito, trombono bei saksofono skambesys.

Rugpjūčio 1 d. „Upės terasoje“ pasirodys tikri Lietuvos roko dinozaurai – grupė „Poliarizuoti stiklai“, pasižyminti geru humoru ir ritmingomis dainomis, kurios priverčia šokti tiek jauną, tiek vyresnį. Gerbėjams prisistatantys kaip „medinio“ roko grupė groja stilių, kuriame taikiai sugyvena ir vienas kitą papildo rokenrolas, country, sunkusis rokas ir net dainuojamoji poezija.

Rugpjūčio 8 d. scenoje susitiks ilgamečiai scenos partneriai – Zbignievas Levickis ir Vytautas Lukočius, kurie kvies pajausti dviejų stichijų – smuiko ir fortepijono – galią. Jie atliks gražiausius klasikos bei populiariosios muzikos kūrinius. Intriguojanti, dinamiška programa nepaliks abejingų šiam charizmatiškam duetui.

Rugpjūčio 29 d. festivalį užbaigs Česlovas Gabalis ir grupė „Pelenai“. Jie atliks geriausių Rod Stewart dainų programą. Nepriekaištingas muzikos atlikimas bei unikalus, ausį glostantis Česlovo Gabalio balso tembras leis kiekvienam klausytojui pasijusti lyg tikrame R. Stewart‘o koncerte. Palydėkime vasarą su žymiausiomis britų roko legendos baladėmis: „Sailing“; „Rhythm of My Heart“; „Da Ya Think I‘m Sexy?“, „Forever Young“, taipogi jam pasaulinę šlovę atnešusiais kūriniais – „Have You Ever Seen The Rain“ bei „I Don‘t Want to Talk About It“ ir daugeliu kitų.

Koncertų metu veiks restoranai, klausytojai galės mėgautis Vilniaus senamiesčio panorama ir gražiausiomis mėgiamų atlikėjų atliekamomis dainomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius